Inspirerande kändiskock!

Niclas Wahlström berättar om styckdetaljer. Niclas Wahlström berättar om styckdetaljer.

Vi tycker att det är roligt att lära oss nytt och ta del av inspiration från kunnigt folk..
Så häromdagen deltog vi  i en föreläsning anordnad av Västmanlands Fåravelsförening med  kocken Niclas Wahlström, han har två Nobelmiddagar i sitt CV och har skrivit fler böcker på ämnet att tillaga kött. Niclas berättade om styckning, hantering  och tillagning av lammkött. Fokus låg på att använda alla styckdetaljer och ätliga delar, det som populärt kallas matlagning  "from nose to tail". Begreppetär lite nytt och "hett", men som Niclas framhöll, det är vad självhushållare gjort och förstått att göra i alla tider. Detta är en kunskap som kan falla i glömska, därför är extra viktigt att tala om det. VI hade även förmåenn att kunna delta vid ytterligare en föreläsnign av samam kock några dagar senare, den gången med fokus på viltkött. Båda tillfällena var  mycket inspirerande och nu har vi lite nya idéer kring att tillaga gården kött, oavsett om det är vilt eller lamm.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter