Gotlandsfår på Stjärnbäck

Gotlandsfår och EU Ekologisk Lammproduktion Gotlandsfår och EU Ekologisk Lammproduktion

 

Här finns får av rasen Gotlandsfår.
Vårt mål är att hålla djur av hög kvalitet och att ge dem en bra miljö och ett gott liv.

Besättningen är med i Fårhälsovården, MaediVisna-fri och deltar i Klövkontrollen.

Gården har ett mycket gott hälsoläge och vi är noga med att följa regler och rekommendationer för att minimera risk för smitta mellan besättningar. Gårdens besökare förväntas följa aktuella hygienregler vid besök hos våra får.

Alla får är renrasiga Gotlandsfår med härstamningsbevis och finns med i Elitlamm.

Gården och fåren sköts enligt EU-ekologiska regler och djurhållningen kontrolleras regelbundet av utomstående inspektörer från kontrollorganet KIWA.


Verksamheten har fler inriktningar

  • Att föda upp och sälja livdjur.
  • Att sälja ekologiskt lammkött direkt från gården.
  • Att erbjuda lammskinn av hög kvalitet

 

fårflickorna fårhuset nyfiken polisen fåraherde m hund fåren i backen fåren skogsbacken Paul huvud 6_fina flickor 7_före o efter fårets blick fårface paul titta där tittut Fina ungtackor Fåren på kvällsbete Silverlamm betar Tacka och solnedgång Ungtacka uppställd för beundran På upptäckaräventyr i ny hage på väg hem från sommarhagen får familj Alla hade kamerorna i högsta hugg och fokus på djuren när dörren till fårhuset öppnades. Klicka på bilden för att se den i större format! fint får Jag vill vara "herre på täppan"! Fåren busar i vinterhagen. Klicka på bilden för att se den i större format! betande får o lamm tackorna På upptäckaräventyr i ny hage på väg hem från sommarhagen Silverskinn! får i klöver lammpågrönbete Tackan Po´Lisen pratar med sina lamm! Klicka på bilden för att se den i större format! nyanser av grått Så här ser det ut i fårhuset nu! Klicka på bilden för att se den i större format! Här finns gott om svängrum! Klicka på bilden för större format! Fåren i skogsbacken! Klicka på bilden för att se den i större format. Nu är det lammningstider, och det tar på krafterna...!