Fårhuset tar form!

Fårhuset börjar ta form bakom logen på Stjärnbäck! Klicka på bilden för större format. Fårhuset börjar ta form bakom logen på Stjärnbäck! Klicka på bilden för större format.

Vi tog en weekend ledigt från projektet och jobbet för att studera hur man byggt för får på andra håll. Vart åker man då om man vill se får? -Gotland naturligtvis!

 

Lasse och jag tillbringade fredag till söndag på Gotland för att koppla av från vardagen och för att besöka några fårbönder. Vi besökte Sigsarve Gård utanför Alskog, Stora Hamra gård i Katthammarsvik och även Ollajvs Gård, Alskog. 

 

Vi blev mycket väl mottagna överallt. Alla vi mötte var så vänliga och generösa med sina erfarenheter och kunskaper. På gårdarna visades vi runt och de berättade om vad de gör och hur de jobbar. Fårhållningen varierade från 100 tackor och upp till 400 tackor. Vi blev mycket inspirerade och är glada över att vi tog detta initiativ. Tack till generös fårbönder på Gotland som tog så väl hand om oss och våra nyfikna frågor!

 

Vår lösdrift börjar ta form här hemma och vi fick med oss en hel del nya tankar hem, men även bekräftelse på att vi tänkt på ett sätt som bör fungera i praktiken.

 

Gotland är oerhört vackert och trivsamt att besöka så här under våren. Men nu är vi tillbaka i verkligheten och det är bara att kavla upp ärmarna och börja jobba igen.

Nyhetsarkiv