Distansryttare på besök!

Eva och hennes häst Prissan. Klicka för att se bilden i större format. Eva och hennes häst Prissan. Klicka för att se bilden i större format.

Vi fick ett samtal från Eva, distansryttare som planerade att rida från Tärnsjö till Avesta. Eva ville boka en natt i vår gästbox för hennes häst Prissan. Boxen var ledig så det gick bra.

 

Eva och hennes häst nådde vårt stall vid åtta tiden på fredagkvällen och bjöds på flädersaft och nötter som välkomstdrink. Ritten hade gått bra och de installerade sig i stallet. Ryttaren blev upphämtad av sin man Lars-Erik som agerade "hinknisse" denna gång. Vårt boende var redan uthyrt så Eva fick sova hemma i Avesta.

 

Hästen Prissan fann sig snabbt tillrätta och mumsade på halmen i boxen. Hon drack bra och vi fyllde på hinken ett par gånger. Tidigt på lördag morgon smög Lasse ner i stallet och tittade till henne. Då låg hon i godan ro och vilade.

 

Runt nio kom ryttaren tillbaka och ekipaget fortsatte sin ritt mot Avesta. Vi önskade lycka till och välkommen tillbaka!

Nyhetsarkiv