Våra lamm ska bli får!

Margareta berättar med inlevelse! Klicka på bilden för att se den i  större format. Margareta berättar med inlevelse! Klicka på bilden för att se den i större format.

 

Dags för träff nummer 4 i fårkursen... Denna gång skulle vi få lära oss mer om avelsarbetet och urval. Kursen var förlagd till Margareta Källberg i Kärrbo. Margareta är riksdomare och uppfödare sedan 41 år tillbaka. Margareta har en avelsbesättning av gotlandsfår. Det är från Margaretas besättning som våra får ska komma.

 

Vi tittade på djuren och Margareta berättade om sina erfarenheter kring avel och hon poängterade vikten av att sätta upp ett avelsmål. Margareta visade hur mönstring går till och sedan blev det teori kring urval och vad man bör tänka på när man köper in djur.

 

Lasse och jag hade redan i våras varit i kontakt med Margareta och beställt en grupp tacklamm. Vi pratade med henne innan fåren lammat och då vet man ju inte hur det kommer att bli. Men nu vet vi att det blir en grupp om tio utvalda, högt bedömda tacklamm med god härstammning från Margareta. De unga tackorna får med sig en äldre tacka som mentor och flyttar till Stjärnbäck i höst.

 

Åh så roligt det ska bli med djur i fårhuset!

 

 

Nyhetsarkiv