Stora öron och vackra baggar!

Håkan och Katarina två av fem riksdomare och assistent Viktoria Eriksson tillsammans med fårägare Agneta Petersson från Kungsgårdens Lantbruk. Klicka på bilden för att se den i större format. Håkan och Katarina två av fem riksdomare och assistent Viktoria Eriksson tillsammans med fårägare Agneta Petersson från Kungsgårdens Lantbruk. Klicka på bilden för att se den i större format.

 

Lördag den 20 augusti var det riksbedömning av bagglamm på Brunnby gård i Västerås. Där samlades de fårägare från området som valt ut baggar ur sin besättning som de vill få bedömda för att eventuellt försäljas på baggauktionen i Jönköping som sker varje höst.

 

Min svägerska Vickan och jag var där som assistenter till domarna. Det finns fem riksdomare i Sverige och två av dem dömde bagglammen och den tredje var där med egna djur. Här fanns alltså alla möjligheter att snappa upp värdefull om egenskaper hos fina livdjur. Våra öron var spetsade hela dagen och vi sög i oss som svampar av det som sades...

 

På hemvägen funderade vi över hur det hade gått för grabbarna med plåttaket. Tanken var att de skulle börja lägga taket till fårhuset under lördagen.

Nyhetsarkiv