Stängselgruppen överträffade sig själva!

Gänget som hjälpte oss att stänga betehagarna runt Stjärnbäck! Klicka på bilden för att se den i större format!  Gänget som hjälpte oss att stänga betehagarna runt Stjärnbäck! Klicka på bilden för att se den i större format!

 

Under helgen som gått har vi haft uppskattat besök från östergötland. Vi fick hjälp med att sätta rovdjursavvisande stängsel runt 20 hektar bete. Snälla och duktiga  människor från Svenska Rovdjursföreningen åtar sig att hjälpa djurägare med stängsling för att hålla rovdjuren borta från beteshagarna.

 

Vi fick kontakt med dessa frivilliga genom tips från flera andra fårägare i samband med en kurs fårskötsel med tema stängsling där även representanter för länsstyrelsen fanns på plats.

 

i våras tog vi tog kontakt med Sven-Olof Löfgren, som ansvarar för föreningens stängselgrupp. De ställde sig positiva till att hjälpa oss och vi bokade en helg i september.

 

Det var tio personer som deltog. Alla jobbade mycket effektivt och ambitiöst, så mot alla odds lyckades vi få hela betesmarkee stängslad under helgen. En helt fantastisk och osannolik insats!

 

Stort tack för hjäpen till er alla.

Nyhetsarkiv