Årets Julritt med sång och glögg!

Julrittens första stopp var i Stjärnberg. Klicka på bilden för att se oss i större format. Från vänster; Anna-Greta, Stig, Diva, Lizette, Evelina, Lasse, Abel och Britta. Julrittens första stopp var i Stjärnberg. Klicka på bilden för att se oss i större format. Från vänster; Anna-Greta, Stig, Diva, Lizette, Evelina, Lasse, Abel och Britta.

Vi vaknade till en mild julafton, plusgrader och snö som sakta tynar bort. Men det ska inte hindra oss från att genomföra årets julritt, en mysig tradition.

 

Hästarna Abel och Lizette borstades fina och pyntades sen med glitter, tomteluva och julröd vojlock. Ritten går sedan mot granngården Stjärnberg med tomteryttare och en liten hjälpnisse i luva med sin korg.

 

Stig var i stallet och stökade när den lilla tomtetruppen kom förbi med bjällerklang och julgotter. På trappan stod Anna-Greta och dottern Ulrika som var på besök från storstan!

 

Vi önskade varandra en riktigt God Jul och utböt våra julgåvor. När ritten fortsatte låg Anna Gretas goda limpa och havrekex i vår korg. Tomtetruppen styrde sedan kosan mot Gummors där glöggen var varm och faten fulla med goda glöggtillbehör som saffransskorpor och saffransbullar. God Jul önskningar och julsånger hör också till denna dag.

 

Tiden går fort när man har så trevligt och snart var det dags att återvända hem för att förbereda sig för julmat och tomtebesök!

 

God fortsättning önskar vi er alla och välkommen till Stjärnbäck om du vill uppleva julen på landet!

Nyhetsarkiv