Fräcka fodergrindar för fåren!

Så här ser det ut i fårhuset nu! Klicka på bilden för att se den i större format! Så här ser det ut i fårhuset nu! Klicka på bilden för att se den i större format!

 

Idag har vi grejat lite i fårhuset! Baggen ska få egen box, eller kätte som man sa förr i tiden. Han har ju träffat tackorna sedan i november nu. Även om han varit en riktig gentleman både mot sina tackor och gentemot oss så blir det bäst för alla om han får bo i egen kätte nu. Tackorna har uppvaktats färdigt och kan behöva lite lugn och ro!

 

Vi har även ordnat med praktiska fodergrindar så fåren kan äta sitt grovfoder på ett bättre sätt. Det blir mer lättjobbat för oss och mindre spill av grovfodret, och det är ju bra för ekonomin. Fodergrindarna kommer från Knarrhults i Ullared, en passande ort för ett företag som tillverkar utrustning till får!

 

När vi ändå var i farten så byggde vi upp lammboxarna och utökade ytan så vi kan hålla isär lammade och olammade tackor när det är dags för lammning. Vi är ute i god tid för det dröjer till april innan det är så dags! Men jobbet var bara roligt att göra och tiden går ju som bekant fort... bättre ligga före än att ligga efter!

 

Nyhetsarkiv