Runda magar i fårhuset!

Runda magar på våra fina får! Klicka på bilden för att se den i större format! Runda magar på våra fina får! Klicka på bilden för att se den i större format!

 

Nu börjar det synas att snygga baggen Kärrbo Prästgårds Paul tillbringat hösten med fårflickorna.

 

En tacka går dräktig i ca 5 månader och får 1-4 lamm, beroende på ras och andra faktorer som arv, miljö och utfodring.

 

Våra får som är Gotlandsfår får i vanligtvis 2 lamm var, men kan även få trillingar och i ovanliga fall fyrlingar. Vi hoppas att våra tackor får en eller max två lamm i år, då de är första gångslammare. Det är en ny situation för dem och vi vill att de får en bra start på sin karriär som avelstackor.

 

Det är omkring 3-4 veckor kvar till lamning och tackorna har fått extra tillskott av kraftfoder en tid nu. Det är under de sista sju veckorna av tackans dräktighet som fostren växer som mest, 75% av tillväxten sker under den perioden. De tre sista veckorna av dräktighet ökar även tackans behov av protein markant. När tackan lammat och lammen börjat dia, kvarstår behovet av extra protein eftersom hon då ska föda både sina lamm och sig själv.

 

Nu går vi i väntans tider och tittar till dem så ofta vi kan. Det känns som att magarna blir rundare för varje dag som går!

 

Nyhetsarkiv