Lammsläpp idag!

Lammsläpp och en fikastund i aprilsolen. Livet är härligt. Klicka på bilden för större format.. Lammsläpp och en fikastund i aprilsolen. Livet är härligt. Klicka på bilden för större format..

 

Fåren och deras lamm blev glada och spralliga när de fick komma ut på grönbete idag, den första dagen på det så kallade välkomstbetet.

 

Det var med lite försiktiga steg som flocken följdes åt ut mot det gröna. Men när tackorna väl förstod att här ute i den nya hagen finns jättegott gräs, då var det inte tid för annat än att äta. De bräkte på sina lamm mellan tuggorna och det blev en stunds oordning i flocken innan alla lamm hittat sina mammor.

 

De fick vara ute under dagen och föll snart in i rutinen att äta en stund och sedan gå in i fårhuset för att idissla. De små lammen provade också på att äta lite av gräset, de härmar sina mammor i allt de gör!

 

När kvällen kom var de alla inne i fårhuset och vilade, de små lammen var jättetrötta. Tänk vilket äventyr det blev idag. De borrade ner sig i halmen och tittade knappt upp när vi gick in för att se till dem.

 

Våra grannar och vänner från gården "Myran" var inbjudna som VIP-gäster vid premiären av Lammsläpp på Stjärnbäck. Vi bjöd på kaffe och hembakt samtidigt som vi njöt av skådespelet när lammen busade runt i hagen.

 

Nästa år utvidgar vi inbjudan, och bjuder in de som bokar lammlåda till hösten. Vår lammproduktion är ekologisk och vi visar gärna hur djuren har det, för även produktionsdjur ska ges möjlighet att leva ett gott liv där deras natulriga instinkter får utlopp.

Nyhetsarkiv