Roligt röj!

Klingan sjunger sin röjarsång och lämnar ordning och reda efter sig. Klicka på bilden för att se den i större format! Klingan sjunger sin röjarsång och lämnar ordning och reda efter sig. Klicka på bilden för att se den i större format!

 

Nu sjuder det av liv i naturen, djur och växter laddar för fortplantning!

 

Stora träd och buskar har ju alla varit små en gång. Håller man inte efter de  snabbväxande arterna så växer snart skogen in och tar över de öppna markerna.

 

Så i helgen var det röjarparty här på gården. Röjsågen fick sjunga ut och visa vad den kan. Sly av mestadels asp och sälg fick sig en omgång. Vi rensade upp under staketen och några diken rensades ur. Det blir så fint och välvårdat när man röjt upp och snyggat till. Nu gäller det att hålla efter, så att småskott hålls nere och inte får nya tag.

 

Att gå med röjsågen är ren terapi, alla vardagliga bekymmer försvinner när man koncentererar sig på att inte fastna i sälgsnåren och att hålla klingan bort från stenar och staketstolp. Hjärnan har inte utrymme för oro och kroppen jobbar och sliter, så som vi är skapta för att göra. Det är den här typen av röjarpartyn som människan bara mår gott av. Med en skön känsla av "idag har jag fått nåt gjort" så somnar man ovaggad på kvällen och vaknar med en aning träningsvärk dagen efter. Det är härligt att leva!

Nyhetsarkiv