Mönstrat och klart!

Margareta och Lasse kollar in fårflocken innan mönstringen börjar. Klicka på bilden för att se den i större format! Margareta och Lasse kollar in fårflocken innan mönstringen börjar. Klicka på bilden för att se den i större format!

Mönstring av årets lamm var bokad till första helgen i augusti och vi hade bokat med rutinerade Margareta Källberg.

 

Fåren hade fått träna på att gå in i uppsamlingsfållan flera gånger innan den stora dagen och till grannarnas stora förvåning ställde vi även upp ett partytält i fårhagen. Många grannar undrade när festen skulle börja!... Men det var inte så mycket party utan helt enkelt en lösning för att försöka uppnå ett jämnt dagsljus och för att skydda fårens päls från regn.

 

Rent allmänt var resultatet mycket bra enligt Margareta, stora och välmående lamm. Hon besiktade säsongens största bagglamm hitintills hos oss... ett bagglamm på 45 kg, de andra låg runt 30-35 kg.... Nittio procent av alla tacklammen fick med beröm godkänt, en riktig högvinst för oss som vill utöka gruppen. 

 

Bagglammen fick gott betyg och bra poäng på "kroppskonstitution" men ingen ingen av bagglammen rekomenderades till riksbedömningen på Brunnby den 20 augusti. Tyvärr var en del av bagglammen lite väl smutsiga av att ha legat i leran när det regnat, och det har  ju regnat minst varannan dag denna sommar... Nästa år får vi försöka hitta en lösning så lammen är renare om vädret är lika nyckfullt.

 

Dagen flöt på bra och logistiken och upplägget med tält och fångsthagen var en lyckad satsning!

Nyhetsarkiv