Baggauktion i Jönköping

Det var fint ordnat med dekorerade rundbalar för djuren att stå vid och servering för oss människor att hänga i ! Klicka på bilden för att se den större format!. Det var fint ordnat med dekorerade rundbalar för djuren att stå vid och servering för oss människor att hänga i ! Klicka på bilden för att se den större format!.

 

Det var en omtumlande erfarenhet att åka på baggauktion i Jönköping!

 

Vårt mål var ju att hitta en ny bagge till vår lilla grupp med gotlandsfår. Auktionskatalogen var beställd och väl genomgången innan vi kom dit. Några favoriter fanns gulmarkerade och dessa skulle ju kollas lite extra innan den stora budgivningen drog igång.

 

Anspänningen var stor och lite fjärilar i magen var det allt. Måste erkänna att nattsömnen stördes av en mardröm natten till lördagen... Vaknade med ett ryck ur drömmen där vi hade åkt till fel auktion! Inga gotlandsbaggar så långt ögat såg, men gott om baggar av köttras!

-Oj vilken tokig dröm, en riktig mardröm! Men med lite god hotellfrukost lugnade magen sig och så for vi iväg till det stora ridhuset där auktionen skulle gå av stapeln!!

 

Vi var på plats i god tid och hann titta på alla baggar både en och två gånger, och visst hittade vi våra favoriter. Några av dem blev väl kostsamma för oss och vi låg lite lågt i budgivningen i början av auktioneringen. När så vår favorit kom fram var vi med och bjöd, den baggen fick dock ett annat hem. Vi fortsatte att lyssna spänt på budgivningen och snart var det dags för vår andra favorit!

 

När budgivningen på 12117 Lindholmen började var vi mycket nervösa, för honom ville vi verkligen ha! Lyckan stod oss bi och vi stod som sista budgivare när klubbslaget kom!

- Nu fick vi allt en riktigt fin bagge med oss hem!

 

Resan hem var lång men gick fort ändå! Fåråret börjar på nytt och vi är förväntansfulla inför kommande lamning och mönstring.

 

Nyhetsarkiv