Juleritt med tomtesång!

Tre tokiga tomtar med sina pigga och glada hästar startar den traditionella juleritten! Klicka på bilden för större format! Tre tokiga tomtar med sina pigga och glada hästar startar den traditionella juleritten! Klicka på bilden för större format!

Det bästa med julafton är definitivt vår traditionsenliga juleritt!

 

Varje år rider vi en sväng till grannarna för att önska Julefrid med hembakta julgotter! Det händer att ryttartomtarna sjunger en och annan julsång, kanske hellre än bra! Men vad gör det, på julafton räknas tanken!

 

Julafton bjöd på en underbar vinterdag med nysnöad snö som yrde om hovarna och både hästar och ryttartomtar var glada och pigga. Det blev en liten omväg till Stjärnberg så vi fick chans till en härligt uppfriskande snögalopp! -Oj vad roligt det var!

 

Väl framme hos Stig och Anna-Greta i Stjärnberg sjöng vi en liten trudelutt, utböt julgåvor med varandra och Anna-Greta bjöd hästarna på hårt bröd. Abel som är rutinerad på det här med juleritt visste precis vad som var på gång! Öronen framåt och en försiktig men förväntansfull knuff med mulen på snälla Anna-Greta!

 

Sedan fortsatte ritten till vår lilla jaktstuga där husbonden dukat fram varm glögg, pepparkakor och julgodis runt den värmande elden! Ännu fler grannar och goda vänner var samlade och vi önskade varandra God Jul innan var och en gick hem för att fira sin julafton!

 

Vi ser fram emot nästa juleritt och tills dess en riktigt God Jul till er alla från oss här på gården!

 

Nyhetsarkiv