Rådjuren flockas

Rådjuren flyttar sig en bit upp i backen när vi kommer, men går snart tillbaka till fodret. Titta vilka stora horn råbocken har. En stilig herre. Klicka på bilden för att se bättre. Rådjuren flyttar sig en bit upp i backen när vi kommer, men går snart tillbaka till fodret. Titta vilka stora horn råbocken har. En stilig herre. Klicka på bilden för att se bättre.

Vintern behåller sitt grepp, det är kallt och snön ligger kvar i skogen. Vid foderplatsen ser vi dagligen fyra - fem stycken rådjur med sin bock som lärt sig att här finns mat att hitta. De är vana med oss och går bara undan en bit upp i backen precis när vi kommer, för att snart gå ut till ensilaget igen.

 

I går var det något extra på gång, då hade tretton rådjur hittat hit, en hel liten flock som hoppade upp i skogsbacken när jag kom förbi. Rådjuren är dräktiga nu och behöver äta bra för att deras kid ska växa till sig och födas starka. Det känns bra att vi kan hjälpa dessa vackra och gracila djur nu när det är ont om mat i skogen, som tack får vi en och annan rådjurstek till hösten. 

Nyhetsarkiv