Gäddan som högg!

PA med den fin fin gäddan! Klicka på bilden för att se den i större format. PA med den fin fin gäddan! Klicka på bilden för att se den i större format.

Det blev en strålande fin vårdag på isen. Grabbarna hade laddat med grillkorv, angeldon och glatt humör. Tidig morgon och solsken, perfekta föutsättningar för isfiske. Det gäller att passa på för snart sköljer älven!

 

Förhoppningen var att gösen skulle vilja nappa den här dagen, men istället nappade det lite av och till med mindre gäddor. Det gör ju ingenting när sällskapet är trevlig och grillen har fin glöd. Så stämningen var på topp och alla njöt av den fina dagen, när plötsligt ett av angeldonen började vifta och påkallade uppmärksamhet.  

-Spännande! Vad döljer sig nu under isen? Mothugget satt som det skulle och efter några kraftiga rusningar låg så en vackert leopardfärgad gäddmadam där på isen! Glädjen blev stor och den redan så uppsluppna stämningen höjdes ytterligare några grader!

-Se så vackert tecknad den fina gäddan är, dryga sex kilo vägde den. Nu hoppas vi på några fler fina vinterfiskedagar innan isen smälter.

 

 

  

Nyhetsarkiv