Årets första lamm!

Så här söt är man när man är liten! Klicka på bilden för större format. Så här söt är man när man är liten! Klicka på bilden för större format.

Äntligen är väntan över och årets första lamm är födda.

 

Det var en av ungtackorna, nummer 00016 som kom först. Strax efter lunch idag började hon skrapa med klöven i halmen och vanka omkring, en timme senare fanns två välskapta lammungar vid hennes sida. Lite förvånad var  hon nog, men satt genast igång med sina plikter. Tackornas modersinstinkter säger dem att de ska slicka sina lamm torra och rena. De pratar med ett speciellt brummande bräkande med sina lamm och låter dem få dia av den livsviktiga råmjölken.

 

Om tackan mår bra och allt går som det ska behöver fåraherden endast bevaka och glädjas i stunden. För säkerhets skull kollar man även att mjölken rinner till i spenen så lammen säkert får i sig sin första näring.

 

Nu har gården alltså fått sina två första lamm. Baggen Lindholmen 12117 har blivit far och det här är bara början. Fler tackor står på tur att föda och snart får de första två lammen sällskap!

 

Nyhetsarkiv