Välkommen Sindarve Julius

Sindarve Julius mitt i bild med rött halsband! Klicka på bilden för att se den i större foramt. Sindarve Julius mitt i bild med rött halsband! Klicka på bilden för att se den i större foramt.

Helgen som passerat var gårdsfolket på studie och shoppingresa till Gotland! En helt sagolik sensommarhelg bjöd på strålande sol från klarblå himmel och gotlänningarna vi mötte var även de på ett strålande humör!

Vi tittade på hantverk av ull och skinn, besökte gårdsbutiker och såg oss omkring på ön i största allmänhet. Helgen var vald med omsorg då den årliga gotländska livdjursauktionen av pälsfår skulle hållas denna helg. Vi studerade utbudet av baggar nogsamt innan vi bokade färjan över till ön, men trodde nog inte att vi skulle klara att ropa in någon av de två vi valt ut! Vi prioriterar goda pälsegenskaper och vår nästa baggen skulle ha minst 4.5 poäng i helhet, men som om det inte var nog så vill vi även att den tilltänkta skulle ha höga betyg på kropp!

Vi lyssnade engagerat på budgivningen av de första baggarna. Det var sextiosju baggar som skulle ropas ut, våra favoriter låg bland de första i katalogen. När den första av våra två utvalda baggar ropades ut rasade budgivningen iväg. När den andra av våra två utvalda baggar skulle ropas ut satt vi med fullt fokus och lite lätt anspänning inför hur budgivningen skulle gå! 

Vi hängde med i budandet och till slut klubbade utroparen baggen som såld till köpare nummer sex, vilket alltså var vi! Ett lätt lyckopirr började bubbla upp i oss då vi insåg att Sindarve Julius från Sindarve Lammgård i Hemse följer med hem till Stjärnbäck! Den här säsongen får Sindarve Julius ta hand om en grupp ungtackor, eller "gimmrar" som de säger om förstagångslammare på Gotland!
 

Nyhetsarkiv