Auktion i Jönköping

Här står 13012 Stjärnbäck och väntar på en kompis att dela ensilagebal med! Klicka på bilden för att se den i större format. Här står 13012 Stjärnbäck och väntar på en kompis att dela ensilagebal med! Klicka på bilden för att se den i större format.

Lammen fick fina omdömen vid gårdsmönstringen i augusti, ett par av bagglammen såg riktigt bra ut och vi valde att visa upp dem vid Riksbedömningen i Västerås några veckor senare!

Riksbedömningen gick bra och båda bagglammen fick tillräckligt med poäng för anmälan till livdjursauktion för Gotlandsfår. Det hölls tre auktionerna i år,  auktion på Gotland, i Mälardalen och strax utanför Jönköping!

Vi valde att anmäla vårt bagglamm 13012 till auktionen i Jönköping. Den andra bagen 13007 såldes innan auktionen och så även några ungtackor, en av dem är syster till bagge 13012. Mor till dessa två mycket fina livdjur är tacka 11078, hon är en i gruppen av tackor som ursprungligen kommer från Margareta Källberg  i Kärrbo.  Far till alla årets lamm är 12117 Lindholmen uppfödd på gården Lindholmen hos Benny Averpil och Helena Björk-Averpil på västkusten.

Auktionsbaggen och vi lastade in oss i pickupen klockan tre på morgonen i lördags... en god stund senare närmare bestämt strax före klockan åtta svängde vårt ekipage in på Naturbruksgymnasiet i Jönköping där auktionen hålls i ett av ridhusen. Arrangemanget runt auktionen var välordnat och lokalen trevligt smyckad med vackra höstfärgade träd och grenar. Vår lilla "tolvan" kände sig kanske lite ensam innan resten av bagglammen hunnit fylla på runt ensilagebalarna, men så snart några fler bagglamm var på plats så kopplade han av och tog det hela med ro!

Auktionen flöt på men när det var dags att ropa ut "tolvan" var vi gårdsfolk faktiskt lite nervösa....  
-Vi tycker ju att han är underbart vacker, men vad ska alla spekulanter tycka, kommer någon att vilja få honom med sig hem?

-Javisst fanns det fler än vi som gillar "tolvan" och han ropades in av ett trevligt par som bodde  ungefär en timmes bilresa från auktionen. Så bra, då får han en kort resa till sitt nya hem och vinterns "fårtjejer" tänkte vi... De nya ägarna frågade om han hade något mer namn än Stjärnbäck, och eftersom han inte är döpt så beslöt de på stående fot för att kalla honom för Lasse, efter uppfödaren! Så nu finns det en Stjärnbäck Lasse i Jönköpingstrakten också!

Vi önskar Stjärnbäck Lasse 13012 och hans nya familj all lycka till! 


 

Nyhetsarkiv