Fåråret har börjat!

Sindarve Julius SE870-13164 Sindarve Julius SE870-13164

När baggen får träffa tackorna säger fårbonden att fåråret börjar! 

Våra baggar har nu gått med sin grupp tackor drygt en vecka och de uppvaktar sina damer flitigt! Baggen pratar med sin dam med ett brummande läte, stryker sig emot henne och slickar henne försynt på halsen och sidan av kroppen! Båda våra baggar är riktiga gentlemen som behandlar sina tackor ömsint och med god etikett.

Vår äldsta bagge SE61495-12117 Lindholmen går med samma grupp damer som förra året och årets nyförvärv SE870-13164 Sindarve Julius har ett gäng ungtackor som han uppvaktar.

Fårhuset har en tjock bädd av halm, har god ventilation men är vindtätt och med eluppvärmda vattenkoppar så vet vi att de alltid har vatten. Det märks att djuren trivs i det ljusa och luftiga utrymmet, och tack vare den lilla dörröppningen så kan de gå ut i vinterhagen när de själva behagar.

Årets skörd av ensilage blev superbra, fina värden, mycket god kvalitet och precis lagom torrhalt. Det känns bra att  vara väl rustad inför vintersäsongen. Tillsyn och utfodring två gånger om dagen samt lite klapp och prat blir rutinen några månader framöver!
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter