På topp med Elitlamm!

Gunnel Wikander och Titti Strömne hälsar välkommen till kursen Elitlamm-fortsättning! Gunnel Wikander och Titti Strömne hälsar välkommen till kursen Elitlamm-fortsättning!

Vi har varit anslutna till dataprogrammet Elitlamm Avel och Produktion sedan 2011 och tycker att programmet ger oss bra stöd i vårt arbete. Där ingår även av Jordbruksverket godkänd Stalljournal. Det finns fler nivåer på Elitlamm, beroende på din inriktning och besättningsstorlek kan du välja att få tillgång till olika delar av programmet.

Förra veckan genomfördes kursen Elitlamm, fortsättning i Västerås, kursledare var Titti Strömne, Lammrådgivare i Gimmrarna, arrangör var Gunnel Wikander på Länsstyrelsen i Västmanland och kursen genomfördes med stöd av landsbygdsprogammet. Vi var en liten grupp vetgiriga fårägare som samlats  för att utforska finesserna i Elitlamm.com.

Kursen var mycket bra, och Titti lyckades ge var och en mycket personlig hjälp då vi var så få. Känns bra att lära mer om de många möjligheter som programmet erbjuder. Det är alltid intressant att följa upp och analysera reslutat av avelsarbete, slakt, skinn och ull! Det är även lätt att ta ut praktiska listor som stöd i det dagliga arbete med fåren. Nyheter och uppdateringar kommer regelbundet och önskemål om förbättringar som kommer fram till Elitlamm sätts upp på en "Göra-lista", med målet att programmet ska vara ett hjälpmedel för alla fårägare oavsett storlek  och inriktning.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter