Lamm-Släpp på Stjärnbäck!

Bildkavalkad från Lammsläppet! Klicka på bilden för att se den i större format! Bildkavalkad från Lammsläppet! Klicka på bilden för att se den i större format!

Gräset grönskar och det var så dags att släppa ut får och lamm på grönbete.

För tredje året i rad har vi nu arrangerat Lamm-Släpp på Stjärnbäck.

Fredagen den 2 maj välkomnade vi vänner, grannar och andra som på olika vis har visat intresse för vår verksamhet, till en förmiddag med Lamm-Släpp och umgänge. Vädret var på vår sida och solen sken från klarblå himmel.

Lamm och får släpptes ut kl 11. Det var med försiktig nyfikenhet som gruppen kom ut ur fårhuset. När de små lammen hade kollat av läget började det spritta i benen på dem och lammracet kom igång! Våra gäster stod samlade runt den lilla välkomsthagen och stämningen blev uppsluppen då de små busiga lammen bjöd på show!

I år hade vi ordnat med en liten tävling för besökarna. Hur många lamm är det? Många räkna och räknade om, innan de lämnade in sitt svar. Tävlingen avgjordes i samband med efterföljande fikastund, och vinnaren i Lammräkningstävlingen blev Elsa Myrberg från Lånsta. Hon var den enda som räknat/gissat rätt antal.
-Grattis till Elsa som fick en bok om insekter och smådjur i hem och trädgård!!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter