Lammen som var först ut!

Tacka 11070 med sina nyfödda lamm. Hon har tidigare lämnat bra lamm, fjolårets bagglamm Loke, blev högt bedömd vid Riksbedömningen och finns kvar som avelsbagge i vår besästtning. Tacka 11070 med sina nyfödda lamm. Hon har tidigare lämnat bra lamm, fjolårets bagglamm Loke, blev högt bedömd vid Riksbedömningen och finns kvar som avelsbagge i vår besästtning.

Kvällen den 24 mars såg vi att en tacka gick lite för sig själv, hon sparkade förstrött i bädden och sträckte på sig.

Hela gruppen kom fram och åt av kvällsfodret, men tacka 11070 valde att stå kvar borta vid lamningsboxarna. Hon tittade uppfodrande på fårbonden, och liksom uppmanade oss att öppna en av lamningsboxarna så hon fick gå in. Hennes beteende gav tydliga signaler om att lamning var nära förestående. Det är ungefär en vecka tidigare än beräknat, men rent teoretiskt helt möjligt men lamning den här veckan.

Kvällen förflöt lugnt med lite försiktig övervakning av tackan, och så under tidig morgon var det då dags för årets första lammungar att titta ut. Ett bagglamm och ett tacklamm föddes i gryningen. Båda var pigga och ivriga att få börja dia av den viktiga råmjölken.

Nu har lamningsperioden kommit igång här på gården och många fler lamm väntas under april månad.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter