Kronprinsen i Fårhuset!

Prästgårdens Efraim, en bagge med hög glans och silkighet som bör passa våra tackor väl. Hans far är en Koppartorpsbagge och även på mödrenet har han mycket fina djur i härstamningen. Prästgårdens Efraim, en bagge med hög glans och silkighet som bör passa våra tackor väl. Hans far är en Koppartorpsbagge och även på mödrenet har han mycket fina djur i härstamningen.

Nu har vi delat fårdamerna i två betäckningsgrupper. Vår äldsta bagge Julius Sindarve är kungen och går med en grupp äldre tackor och nykomlingen, kronprinsen på gården som heter Prästgårdens Efraim får uppvakta de yngre tackorna och några av de äldre. Baggarna har gått tillsammans med sina fårdamer i lite drygt två veckor nu och vi kan se hur duktigt de uppvaktar sina tackor.

Det är lugnt och fridfullt i fårhuset och varje kväll sitter vi en stund med djuren för att underhålla kontakten med dem, extra viktigt att bygga förtroende och tillit med såväl nya baggen som de unga tackorna.

November är en härlig tid i fårbondens liv. Det nya fåråret börjar när baggarna släpps till tackorna. Så tartar ännu ett år tillsammans med våra fina och tillgivna får. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter