Gläntar på dörren till 2016

Vi gläntar på dörren till år 2016! Vad döljer sig innanför tröskeln? Vi gläntar på dörren till år 2016! Vad döljer sig innanför tröskeln?

Så står vi då på tröskeln till ett nytt  och spännande år. Vi hoppas det nya året ska ge oss nya erfarenheter och bekantskaper genom gäster som kommer till oss och genom nya upplevleser på vägen framåt i livet.

Året som gått har varit bra på många vis. Trevliga gäster som besökt oss och fler gäster har återvänt till huset i Stjärnbäck för några dagars avkoppling och naturupplevleser.

Våra gotlandsfår har givit oss mycket glädje under det gångna året och vi ser fram emot att uppleva glädjen i att leva med dessa vackra och kloka djur i många fler år framåt.

Naturen runt om kring oss skänker nya upplevelser varje dag. Morgonens promenad idag bjöd på närkontakt med havsörn och väder som växlat från snöfall till solsken från klarblå himmel. Lite lagom kyla som biter i kinderna och många spår av olika djur i nysnön. Det är ett äventyr att ta en skogspromenad om man bara håller ögonen öppna på sin omgivning.

Året som gått har vi beslutat att avsluta vårt arbete med Gotlandskaninernas genbank, vi har valt att behålla vår mysiga kanin-kille Högbo Hasse medans honorna Gimmer och Hilda har fått nytt hem. Vi kommer inte att ta några kullar med kaninungar i år. Vi har hållit Genbank för Gotlandskanin i mer än tio år och eftersom Gotlandskaninen inte är en hotad lantras, så kan vi med gott samvete avsluta vår genbank. Men vi fortsätter arbetet med Genbank för Öländsk Dvärghöna, då det fortfarande är en starkt hotad lantras. Vi tycker mycket om våra dvärghöns, de lägger bra med ägg och är mycket trevliga att handskas med, lugna och tillitsfulla höns. 

Naturligtvis har våra hästar Abel, Duffy och Golden, hunden Tika och katten Tyson också skänkt oss glädje under det gångna året. Det hoppas vi att de fortsätter med även under många kommande år. 

Så kan vi nu se fram emot ett nytt spännande år att uppleva, vi önskar lycka och välgång till alla våra vänner och önskar er alla en god fortsättning på det nya året!
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter