SM i Lammskinn

Alla skinn granskades noggrant! Alla skinn granskades noggrant!

Den gångna helgen har vi varit på studiebesök till Sveriges "skinn-Mecka", Tranås. Här genomförde Gotlandsfåravelsföreningen, Silverlock den årliga Skinnpremieringen av lamm- och fårskinn. Ett slags SM i Lammskinn kan man kalla det. Till tävlingen kommer de bästa av de bästa lammskinn som produceras i Sverige. Många av de fårgårdar som deltar med lammskinn i tävlingsklasserna är välkända och högt renomerade avelsbesättningar med mångårig erfarenhet av gotlandsfår och skinnhantering.

Vi var nyfikna på hur Sveriges bästa lammskinn ser ut, så vi åktetill Tranås som besökare. Erfarenheten gav mersmak så nästa år hoppas vi kunna vara med och tävla om titelns Sveriges Mästare i Lammskinn inom någon av klasserna som avgörs. Skinnen tävlade i klasser för plädskinn uppdelat i tre grupper (Ljusgrå, Grå och Mörk grå) men även klasser för pälsklippta skinn och mattklippta skinn samt skinn av får. 

Det var ett trevligt evenemang som förutom tävlingsmomentet även erbjöd seminarium på tema pälshår och föredrag om hur vi ökar lönsamheten inom fårnäringen. Allt som allt en inspirerande helg!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter