En ny dörr öppnas!

Vi gläntar på dörren till nästa år! Vi gläntar på dörren till nästa år!

Det blev en grön jul, och förutspås ett soligt och varm nyår.
Kanske kommer vintern sent i år, eller inte alls! Det återstår att se.

Här på gården rullar livet på med vardagliga sysslor som blandas med traditionella helgers festligheter. Närmast ska vi välkomna det nya året med god mat och goda vänner, men inga fyrverkerier, för djurens bästa!

Baggarna har fått "eget rum" nu när betäcknignsperioden är över, och förhoppningsvis kan de äntligen slappna av och ta det lite lugnt efter flera veckors intensivt uppvaktande av damer. Dags för lite "grabb-häng" kan man säga. Fårdamerna verkar även de nöjda med sitt tjejgäng. Nu går de i väntans tider och i mitten av januari kommer vi att kontrollera dräktighetsstatus på alla tackor. Förhoppningsvis ger det positivt besked om lamm att vänta i april!

Lilla katten Tyson myser mest inne i stugvärmen och vår hund Tika går utbildning i eftersök. Hon tycker att de är roligt med omväxling från jobbet att vakta gården. Våra underbara hönor har börjat lägga ägg. Ett säkert tecken på att ljuset sakta men säkert är på väg tillbaka. Hönorna har haft sin naturliga viloperiod under den mörkaste delen av hösten, men nu värper de igen!

Hästarna busar i hagen eller står och solar sig när vintersolen tittar fram, de har satt rejäl vinterpäls, men just nu är det ju mer halt än kallt ute. Skodda med broddar och vintersulor klarar de ändå underlaget mycket väl. Fast barmark sliter på brodden så behöver hovarna fäste i isen,  så visst är det vinterskoning som gäller.   

Dörren till år 2016 stängs, men en ny dörr öppnas! Så närmar sig år 2017,  vi ser med tillförsikt fram emot ännu ett spännande år här på gården.
Så - från oss alla här på Stjärnbäck önskar vi er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2017!
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter