Halm i stora lass!

Vi förbereder oss för kommande lamningsperiod.  Det är läge att titta över alla utrustning som grindar, hinkar, trasor och öronmärken samt att fylla på med fin halm att ströa boxarna med. Vi har en mycket bra sammarbetspartner som levererar gyllengul hårdpressad halm av utmärkt kvalitet.

En kall dag i januari kom Micke Andersson till oss med ett stort lass. Smidigt och enkelt lastade han in bal efter bal med traktorn. Dessa storbalar består av fjorton stycken små balar som är hårdpressade. På ett enkelt sätt kan man sedan fylla på strö genom att bära ut balarna en och en och sprätta dem direkt i fårhuset eller lammningsboxen. Vi är väldigt nöjda med denna hantering. Storbalar som vi tidigare haft är mer svårhanterade. Visserligen kostar de små lite mer per kilo än storbal, men för oss har det underlättat hanteringen rejält.

Halmen är utmärkt som strö både till hästar och får. Micke levererar med lastbil eller traktor öve hela Mellansverige. Är du intresserad av storbalar bestående av småbalar så kan du kontakta Micke Andersson på tel: 070-175 37 49
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter