Bada baggar!

Vi sköljer med vatten för att ge pälsen stuns i lockarna och bättre visa upp pälsens silkighet och glans. Vi sköljer med vatten för att ge pälsen stuns i lockarna och bättre visa upp pälsens silkighet och glans.

Idag förbereder vi bagglammen för den stora dagen med Riksbedömning på söndag. Då ska de bedömas av två riksdomare som går igenom dem från topp till tå. De tittar på och bedömer pälsen och djurets exteriörer. Varje djur får poäng per delområde och till slut en helhetsbedömning. Resultatet av riksbedömningen ger oss  ett stöd inför beslut om vilka baggar som kan väljas ut till att bli avelsbaggar i framtiden.

Inför denna bedömning ska djuren vara rena och i god kondition. Vi tvättar dem med ljummet vatten ett par dagar före riksbedömninngen, och gör då även en sista kontroll av djurets förutsättningar för att gå vidare som avelsbaggar. 

Bagglammen tycker det är mysigt att bli ompysslade och hundarna vill gärna vara med och håller koll på att hanteringen går lugnt och smidigt tillväga.


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter