Gotlandsfår på Stjärnbäck

Gotlandsfår och EU Ekologisk Lammproduktion Gotlandsfår och EU Ekologisk Lammproduktion

Här finns får av rasen Gotlandsfår.

Avelsarbete 
Vårt mål är att hålla djur av hög kvalitet och att ge dem en bra miljö och ett gott liv.
Besättningen finns med på  "Topplistan över Pälskvalitet för Gotlandsfår" i Sverige och Danmark. Avelsbaggar av egen uppfödning finns med på Topplistan över avelsbaggar för Gotlandsfår. Ett antal av våra avelsbaggar som köpts in och sålts efter en period hos oss finns även de med på Topplistan. Vi är även stolta uppfödare tillen av Svenska Fåravelsförbundets utvalda seminbaggar.

Vi satsar på noga utvalda baggar med höga avelsvärden för att vår tackgrupp, som har höga avelsvärden och ska matchas med lämplig bagge. Avel är ett roligt och spännande arbete och vi är mycket stolta över våra djur. Därför satsar vi också på att anmäla baggar till försäljning vid livdjursauktionerna varje år.
 

Besättningen är med i Fårhälsovården, MaediVisna-fri och deltar i Klövkontrollen.

Gården har ett mycket gott hälsoläge och vi är noga med att följa regler och rekommendationer för att minimera risk för smitta mellan besättningar. Gårdens besökare förväntas följa aktuella hygienregler vid besök hos våra får.

Alla får är renrasiga Gotlandsfår med härstamningsbevis och finns med i Elitlamm.

Gården och fåren sköts enligt EU-ekologiska regler och djurhållningen kontrolleras regelbundet av utomstående inspektörer från kontrollorganet KIWA.


Verksamheten har fler inriktningar

  • Att föda upp och sälja livdjur.
  • Att sälja ekologiskt lammkött direkt från gården.
  • Att erbjuda lammskinn av hög kvalitet
loading...